Ποιοί εφευρέτες σκοτώθηκαν από τις ίδιες τις εφευρέσεις τους;(!)

Οτιδήποτε απολαμβάνουμε σήμερα, αποτελεί μία εφεύρεση κάποιου. Μερικοί όμως εφευρέτες δεν στάθηκαν τυχεροί… Ας δούμε κάποιους από αυτούς!

Τραγική ειρωνεία ε; Κι όμως, όλα μέσα στο πρόγραμμα: πολλά πράγματα που μας είναι γνωστά και τα χρησιμοποιούμε σήμερα, σκότωσαν τους ίδιους τους εφευρέτες τους!

Ας δούμε λοιπόν κάποιους από αυτούς τους αδικοχαμένους εφευρέτες, που απολαμβάνουμε τώρα τις εφευρέσεις τους!

Otto Lilienthal

Ο Otto Lilienthal εφηύρε το αιωρόπτερο (hang glider). Σκοτώθηκε μετά από συντριβή ενός τέτοιου.

Franz Reichelt

Ο Franz Reichelt εφηύρε το αλεξίπτωτο. Σκοτώθηκε μετά από πτώση από τον πύργο του Άιφελ.

William Bullock

Ο William Bullock εφηύρε τις περιστροφικές μηχανές εκτύπωσης έντυπου τύπου (εφημερίδων). Μερικά χρόνια μετά, το πόδι του τσακίστηκε από μία τέτοια και απεβίωσε.

Horace Lawson Hunley

Ο Horace Lawson Hunley είναι ο εφευρέτης του πρώτου μαχητικού υποβρυχίου. Μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες, στην τρίτη αποφάσισε να συμμετέχει και ο ίδιος και τελικά πνίγηκε αφού το υποβρύχιο για μία ακόμη φορά, βυθίστηκε.

Marie Curie

Η Marie Curie εφήυρε το πολώνιο και το ραδιενεργό ράδιο. Πέθανε από απλαστική αναιμία ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσης σε ιοίζουσες ακτινοβολίες που προέρχονταν από τα υλικά της έρευνάς της.

Max Valier

Ο Max Valier εφηύρε τους πυραυλοκίνητους κινητήρες υγρών καυσίμων. Σε μία δοκιμή, ένας τέτοιος εξερράγη κι έτσι βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Li Si

Ο Li Si ήταν ο πρωθυπουργός της δυναστείας των Τσιν. Εκτελέστηκε με τη μέθοδο «Πέντε Πόνοι» που είχε επινοήσει!

Αυτοί είναι κάποιοι από τους εφευρέτες που πέθαναν από την ίδια την εφεύρεσή τους, τραγική ειρωνεία της τύχης.

(πηγή: coolweb.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399