Η τηλεόραση «παχαίνει» τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Η έκθεση των παιδιών στην τηλεόραση κατά την προσχολική ηλικία αποτελεί βασικό παράγοντα συσσώρευσης λίπους και αύξησης του πάχους στο δημοτικό, υποστηρίζει νέα έρευνα από το Καναδά.

Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ που δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό «International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity», κάθε πρόσθετη ώρα τηλεόρασης που παρακολουθεί ένα παιδί δύο έως τεσσάρων ετών μέσα στην εβδομάδα, αυξάνει σιγά-σιγά την περιφέρεια της μέσης του μέχρι την τετάρτη δημοτικού.

Εκτός όμως από τις συνέπειες στο βάρος, υπάρχουν επιπτώσεις στην μυϊκή ικανότητα και στις αθλητικές επιδόσεις των παιδιών. Για παράδειγμα, κάθε επιπλέον ώρα παρακολούθησης τηλεόρασης μέσα στην εβδομάδα από ένα παιδί ηλικίας περίπου δυόμιση ετών, σχετίζεται με μείωση κατά περίπου ένα τρίτο του εκατοστού στην απόσταση που μπορεί να κάνει άλμα εις μήκος ένα παιδί του δημοτικού. Επιπλέον, όσο πιο δύσκολα τα καταφέρνει ένα παιδί στα αθλήματα στο σχολείο τόσο αυτή η αρνητική προδιάθεση θα τον επηρεάζει στην ενήλικη ζωή του σε σχέση με τις κάθε είδους σωματικές δραστηριότητες, τι οποίες θα τείνει συνεχώς να αποφεύγει.

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
Κατηγορίες: Το παιδί και τα μάτια σας!. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399