«Φτιάξτε το σχολείο ή φύγετε»

Ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στους εκπροσώπους του Δήμου Χορτιάτη, στέλνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Ασβεστοχωρίου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χορτιάτη, επισημαίνοντας ότι «είναι ανεπιθύμητοι» στον φετινό Αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά, εάν δεν αποκατασταθεί το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή σημειώνουν, ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία της περιοχής τους είναι «τριτοκοσμικές» αφού, χρησιμοποιούνται μαγαζιά και κοντέινερ ως αίθουσες διδασκαλίας, ενώ η σίτιση των μαθητών γίνεται στο… υπόγειο.

«Παρά το τσουνάμι άμεσων και έμμεσων φόρων και χαρατσιών  από την Πολιτεία, επιπροσθέτως δεχτήκαμε την επιβολή ειδικού Δημοτικού Τέλους (που πληρώνουμε στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.) με την ελπίδα αποπεράτωσης του Νέου Σχολείου στη θέση «Μπουλουβάνια» στο Ασβεστοχώρι, ώστε να υπάρξει συνολική λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο (του 2011) μέχρι σήμερα, παρά την επιβολή του ειδικού τέλους από την Δημοτική Αρχή, το Νέο Σχολείο παραμένει γιαπί και η έναρξη εργασιών για την αποπεράτωση του συνεχώς αναβάλλεται» σημειώνουν.

« Τα Δ.Σ. των Συλλόγων γονέων-κηδεμόνων 1ου-2ου  Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου & η Ένωση Συλλόγων του Δήμου δηλώνουμε ‘ως εδώ και μη παρέκει’:

• Στις συνεχείς δικαιολογίες και αναβολές της επανέναρξης των έργων, τις εξοργιστικές καθυστερήσεις, τα γραφειοκρατικά προβλήματα, τις παλινωδίες και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από την Δημοτική αρχή και την Πολιτεία.

• Στον συνεχή εμπαιγμό, και το εμπόριο ελπίδας από τη Δημοτική Αρχή και τους επαγγελματίες της πολιτικής

Σήμερα, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ,  δεν επαιτούμε, από την Δημοτική  αρχή:

• Την άμεση επανέναρξη των εργασιών και την  αποπεράτωση του Νέου Σχολείου στη θέση ‘Μπουλουβάνια’ στο Ασβεστοχώρι  μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012

Ως συμβολική αποδοκιμασία των εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής, δεν επιτρέπουμε την παρουσία τους στον φετινό Αγιασμό για την νέα Σχολική χρονιά.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

Όσο το νέο σχολείο παραμένει “γιαπί”».

(πηγή: enikos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399