Πάνε σχολείο χωρίς να έχουν κάνει εμβόλια

Σύμφωνα με τη UNICEF, 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Ωρολογιακή βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη δημόσια υγεία, τώρα που ανοίγουν τα σχολεία, αποτελούν τα χιλιάδες μη εμβολιασμένα Ελληνόπουλα που είναι εκτεθειμένα σε μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα, από τη διφθερίτιδα μέχρι τη μηνιγγίτιδα.

Και αυτό γιατί λόγω οικονομικής ανέχειας δεν εμβολιάζονται.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι γονείς τους έχουν μείνει άνεργοι με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφαλιστική κάλυψη και να αδυνατούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα εμβόλια των παιδιών τους.

Σύμφωνα με έρευνα της UNICEF 439.000 Ελληνόπουλα, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Επίσης η δραματική μείωση που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στην εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών επιβεβαιώνεται και από την μεγάλη προσέλευση ανέργων και ανασφάλιστων ανθρώπων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησαν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με την ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Από την 1η Φεβρουαρίου που άνοιξε το ιατρείο προσήλθαν πάνω από 3.596 άτομα. Το 74% ήταν Έλληνες που έμειναν άνεργοι και ανασφάλιστοι την τελευταία τριετία, ενώ μεταξύ των προσερχόμενων ήταν τουλάχιστον 1.168 παιδιά εκ των οποίων οκτώ στα δέκα δεν είχαν κάνει τα βασικά παιδιατρικά εμβόλια» εξηγεί ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία: 

– το 44% των Ελλήνων που προσήλθαν στο ιατρείο είναι πρώην μικρομαγαζάτορες που έκλεισαν την επιχείρησή τους και είναι ανασφάλιστοι γιατί χρωστούν στον ΟΑΕΕ ή την εφορία
– Το 46% των προσερχόμενων είναι πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση λόγω απόλυσης ή λόγω χρόνια ανεργίας.
– Το 88% όσων πήγαν να εξεταστούν έχασαν την κοινωνική ασφάλισή τους μέσα στα έτη 2010, 2011 και 2012.

(πηγή:newsbeast.gr

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399