Παιδιά και μικρόβια: Οι παγίδες γύρω τους και πως τα προστατεύουμε

Όλοι οι γονείς τρέμουν στην ιδέα μήπως τα παιδιά τους αρρωστήσουν. Οι εύλογες όμως, ερωτήσεις είναι οι εξής: Προστατεύουμε τα παιδιά μας ανάλογα;

Toυς έχουμε διδάξει τις αρχές της καθαριότητας; Γνωρίζουμε τις σημαντικότερες εστίες μικροβίων; Απολυμαίνουμε τα αντικείμενά τους συχνά;

Που βρίσκονται, λοιπόν, τα περισσότερα μικρόβια;

1. Πάτωμα: Είναι προφανές ότι το πάτωμα δεν είναι και το πιο καθαρό μέρος. Υπάρχουν υπολείμματα τροφών, σκόνη, μικρόβια από τα παπούτσια μας ή και μικρόβια από τις πατημασιές των κατοικίδιών μας. Θέλετε να ακούσετε περισσότερα για να πειστείτε να μην αφήνετε τα παιδιά σας να σέρνονται ή να παίζουν στο πάτωμα; Η λύση; Καθημερινό σφουγγάρισμα με χλωρίνη ή άλλα απολυμαντικά. Επιπλέον, αν έχετε χαλιά ή μοκέτες, θα πρέπει να τις πλένετε πολύ συχνά.

2. Κατοικίδια: Oι αγαπημένοι μας φίλοι είναι άριστη πηγή βακτηρίων, ιών και παρασίτων. Όλα αυτά μπορούν να μεταδοθούν στα παιδιά, μέσω των ακαθαρσιών, του σάλιου ή αν τα γρατσουνίσουν. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να πλένετε συχνά τα μπολ και τα παιχνίδια των κατοικίδιών σας, μιας και εκεί συγκεντρώνονται το βακτήριο E-coli και η σαλμονέλα.

3. Οδοντόβουρτσα: Και όμως, ενώ βοηθάει στην καθαριότητα του στόματος, μπορεί παράλληλα να μας μεταδώσει μικρόβια, αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Θα πρέπει λοιπόν, να αποθηκεύουμε τις οδοντόβουρτσες μέσα σε ντουλάπια και να τις καλύπτουμε με το πλαστικό προστατευτικό τους, ώστε να μην πετάγονται πάνω στις τρίχες της, μικρόβια από την τουαλέτα.

4. Παιδική χαρά: Μπορεί να είναι το αγαπημένο μέρος των παιδιών αλλά αν δεν είναι καλοδιατηρημένη και προσεγμένη, τότε αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία τους. Πώς; Στις παιδικές χαρές κάνει party το βακτήριο του σταφυλόκοκκου. Προσοχή, λοιπόν! Να επιλέγετε σε ποιες παιδικές χαρές πάτε το παιδί σας, γιατί σε περίπτωση τραυματισμού ή γδαρσίματος, τα βακτήρια θα εισχωρήσουν μέσω του δέρματος στον οργανισμό του παιδιού σας.

5. Σχολείο: Eίναι χώρος στον οποίο συγκεντρώνονται πάρα πολλά παιδιά, επομένως και μικρόβια. Θρανία, έδρες, χερούλια πόρτας, ψύκτες, είναι μερικά από τα αντικείμενα με την περισσότερη ποσότητα μικροβίων. Η λύση ποια είναι; Να μάθετε στα παιδιά σας να πλένουν σε κάθε διάλειμμα τα χέρια τους, να τα προμηθεύετε με υγρά απολυμαντικά καθώς και με μαντηλάκια τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν ώστε να καθαρίζουν τα θρανία τους.

Γενικοί κανόνες που θα πρέπει να γίνουν νόμοι στα παιδιά σας είναι οι ακόλουθοι:

-Δε βάζουμε ποτέ τα χέρια στο στόμα

-Δεν τρώμε τα νύχια μας

-Δε σκουπίζουμε τη μύτη με τα χέρια όταν τρέχει

-Πλένουμε συχνά τα χέρια με άφθονο σαπούνι

(πηγή: queen.gr)

Share
Κατηγορίες: Το παιδί και τα μάτια σας!. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399