Κίνα: 14χρονα παιδιά απασχολεί στα εργοστάσιά της η Foxconn

Μαθητές που συμμετείχαν σε πρακτική άσκηση κατέληξαν εργαζόμενοι

Την απασχόληση 14χρονων παιδιών στα εργοστάσιά της παραδέχτηκε ο όμιλος Foxconn στην Κίνα που παράγει τα i-phone και τα i-pad για την εταιρεία Apple.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μερικοί μαθητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης το καλοκαίρι ήταν κάτω από το ελάχιστο όριο ηλικίας που προβλέπει η εργατική νομοθεσία στην Κίνα, δηλαδή τα 16 έτη.
«Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε την πλήρη ευθύνη για αυτές τις παραβιάσεις και έχουμε ζητήσει συγγνώμη από όλους τους μαθητές» δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, που κατασκευάζει τα i-phone και τα i-pad, τα παιδιά εργάστηκαν στο εργοστάσιό της στην πόλη Γιαντάι της ανατολικής Κϊνας.
Η Foxconn πρόσθεσε ότι διέταξε εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει πώς οι ασκούμενοι κατέληξαν να δουλεύουν στο εργοστάσιο.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Εργασίας της Κίνας η εταιρεία δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να ελέγξει τις ταυτότητες των 14χρονων, παρά το γεγονός ότι στάλθηκαν στη Foxconn από τα σχολεία τους.

Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

(πηγή: TO BHMA)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399