Παλεύουν για ζωή με κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή

Λίγες ημέρες πριν την Εθνική Ημέρα ΑμεΑ, την 3η Δεκέμβρη, άτομα με ειδικές ανάγκες ανταποκρινόμενα στη σχετική πρόσκληση της Εθνικής Συνομοσπονδίας (ΕΣΑμεΑ) συμμετείχαν στην Πανελλήνια Παν-αναπηρική Κινητοποίηση ενάντια στην πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μέσω της οποίας ακυρώθηκαν οι όποιες εξαιρέσεις προβλέπονταν στο μεσοπρόθεσμο του 2013-2016 για τα άτομα με αναπηρία από την επώδυνη και άδικη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων εορτών και αδείας.

Επίσης πεντακόσιοι νεφροπαθείς στη Θεσσαλονίκη απέχουν σήμερα 28 Νοέμβρη από τις 12:00 το μεσημέρι και για δύο ώρες από την αιμοκάθαρση στην οποία υποβάλλονται στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Παπανικολάου και Παπαγεωργίου, θέτοντας σε κίνδυνο της ζωή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των δώρων από τις συντάξεις τους. Από την αιμοκάθαρση απέχουν και οι νεφροπαθείς άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας όπως η Κατερίνη, η Έδεσσα, η Βέροια,το Κιλκίς , οι Σέρρες, η Δράμα και η Κομοτηνή.

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399