Εκατομμύρια παιδιά κάτω των 13 έχουν προφίλ στο Facebook

Ψεύτικη ηλικία δηλώνουν εκατομμύρια παιδιά 9 με 12 ετών σε όλο τον κόσμο, για να ανοίξουν λογαριασμό στο Facebook, που έχει κατώτατο όριο τα 13 έτη.

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου LSE, πάνω από το ένα τρίτο των ηλικιών αυτών παραβλέπουν τον κανονισμό και φτιάχνουν προφίλ. Η καθηγήτρια κοινωνικής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Sonia Livingstone, προειδοποιεί ότι ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται, με αποτέλεσμα παιδιά αυτών των ηλικιών να δέχονται λεκτική βία ή να γίνονται «φίλοι» με παιδόφιλους.

«Το Facebook θα μπορούσε να κάνει περισσότερα», τονίζει η Livingstone, αναφερόμενη στο γεγονός ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ζητά μεν χρονολογία γέννησης, όμως δεν ελέγχει την πληροφορία που δηλώνεται.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να δηλώνουν στο Facebook αν θεωρούν κάποιον άλλο χρήστη μικρότερο των 13. Τότε, το Facebook ζητά από τον χρήστη να αποδείξει την ηλικία του. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία σπάνια ακολουθείται.

(πηγή: newsbomb.gr)

Share
Κατηγορίες: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399