1 δισ. στα φροντιστήρια δίνουν οι Έλληνες γονείς

 

Περίπου 1 δισ. ευρώ δαπανούν οι Έλληνες γονείς για τη συμπληρωματική, εξωσχολική και ιδιωτική εκπαίδευση των παιδιών τους, είτε σε φροντιστήρια, είτε σε ιδιαίτερα μαθήματα, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, το συγκεκριμένο ποσό ανέρχεται στα 950 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 20% των δημοσίων δαπανών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα με τη χώρα μας να κατέχει τα πρωτεία σε δαπάνες για ιδιωτική διδασκαλία.

Η συμπληρωματική ιδιωτική εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον κοινοτικό Νότο, καθώς την Ελλάδα ακολουθούν η Ισπανία (450 εκ. ευρώ), η Ιταλία (420 εκατ. ευρώ) και η Κύπρος (111 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, στους “27″ πάνω από το 50% των παιδιών πηγαίνουν φροντιστήριο ή κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.

(Πηγή: ιστοσελίδα Κίνησης Γονέων Γαλατσίου – «Δράση στα Σχολεία» http://kinisigoneon.wordpress.com)

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399