Οι πρώτοι «Μετανάστες κλίματος» αναχωρούν από την Αλάσκα

Οι «Μετανάστες Κλίματος» πληθαίνουν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και ήδη οι πρώτοι, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, αναχωρούν από 180 χωριά στην Αλάσκα των ΗΠΑ.
Η αναγκαστική μετανάστευση γίνεται καθώς το έδαφος χάνεται από την εισροή υδάτων, κυρίως, από τη θάλασσα ή τις κατολισθήσεις.

Το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις όχι μόνο στον Αρκτικό Κύκλο αλλά και στα νησιά του Ειρηνικού και περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας, που πλήττονται από τους μουσώνες.

Ωστόσο, στην Αλάσκα ο ρυθμός των περιβαλλοντικών αλλαγών είναι γρηγορότερος.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ περισσότερο από το μέσο όρο και τα παγόβουνα λιώνουν με ταχείς ρυθμούς αλλάζοντας άρδην το τοπίο.

Χιλιάδες κάτοικοι στην Αλάσκα ετοιμάζονται, τώρα, να εγκαταλείψουν τα σπίτια των προγόνων τους αφού χάνεται, κυριολεκτικά, η γη κάτω από τα πόδια τους και να γίνουν οι πρώτοι «Μετανάστες Κλίματος».

Ειδικές έρευνες αμερικανικών περιβαλλοντικών οργανώσεων και ινστιτούτων προβλέπουν ότι τα περισσότερα σπίτια, σχολεία και νοσοκομεία σε μία απομακρυσμένη περιοχή 180 χωριών στην Αλάσκα θα βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το 2017 και οργανώνουν την έγκαιρη απομάκρυνση των κατοίκων.

(πηγή: briefingnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399