Εφιάλτης: Αποπλάνηση παιδιών στην Αθήνα μέσω διαδικτυακού παιχνιδιού

Δέκα αποπλανήσεις παιδιών στην Αθήνα από παιδόφιλους διαπίστωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα από το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο των μαθητών των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Μανώλη Σφακιανάκη. Τα στοιχεία αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Μ. Σφακιανάκη:

● Yπάρχουν 10 περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και βρέθηκαν να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες και από τους γονείς τους.

● Tην περίοδο 2011-2014 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε κατηγορούμενους 1.028 άτομα, εκ των οποίων οι 271 για παιδική πορνογραφία.

● Mέσα σε 8 χρόνια αποτράπηκαν 1.060 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 36 περιπτώσεις πήγαν στην εντατική.

«Ήμουν στην Ν. Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Γι’ αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», είπε χαρακτηριστικά.

Στα γραφειοκρατικά προβλήματα εστίασε ο υπουργός Παιδείας αναφέροντας ότι μία καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της 6ης δημοτικού στα Χανιά, διορίσθηκε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο καθώς ο φάκελος γράφει μόνο «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά».

(πηγή: Αυγή)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399