Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των βρεφών και νηπίων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των βρεφών και νηπίων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας τονίζει:

«Χιλιάδες νέα ζευγάρια ζούμε με την αγωνία και φέτος για το αν θα εξασφαλίσουμε μια θέση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου (…) Σύμφωνα με την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΒΑ, εκφράζονται φόβοι ότι θα φιλοξενηθούν λιγότερα παιδιά από πέρυσι. Ηδη έχουν γίνει αιτήσεις για 3.500 επανεγγραφές, παιδιά που ήδη φιλοξενούνται. Ειπώθηκε ότι πριν γίνει ανακοίνωση για νέες αιτήσεις θα πρέπει να αποφασιστεί η χωρητικότητα κάθε σταθμού, πόσα παιδιά μπορεί να φιλοξενήσει, με βάση τη σχετική μελέτη του Πολυτεχνείου, όπως επίσης ότι το πόσα παιδιά θα πάρουν θα εξαρτηθεί από πόσους παιδαγωγούς θα έχουν. Επί Δημαρχίας Καμίνη θυμίζουμε ότι έχουν ήδη κλείσει 5 σταθμοί με πρόσχημα είτε την ακαταλληλότητα κτιρίων ή τη χαμηλή συμμετοχή παιδιών. Ωστόσο η δημοτική αρχή ελέγχεται καθώς ενώ υπάρχουν κατατεθειμένα και εγκεκριμένα στο Δήμο, εδώ και χρόνια, σχέδια για παιδικούς σταθμούς ασφαλούς προκάτ κατασκευής, που σύντομα και με χαμηλό κόστος μπορούν να δώσουν λύσεις στο ζήτημα φιλοξενίας των παιδιών, δεν τα υλοποιεί».

Ο Σύλλογος διεκδικεί: «Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών – Να γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις. Σύγχρονοι, ασφαλείς, δημόσιοι και δωρεάν παιδικοί σταθμοί. Κατάργηση των τροφείων. Κρατική χρηματοδότηση για τη διεύρυνση του δικτύου των παιδικών σταθμών με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας του Δήμου ή άλλων κρατικών οργανισμών που είναι αναξιοποίητα ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες. Καμιά απόλυση προσωπικού. Προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή».

(πηγή: Ριζοσπάστης)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399