Επαναστατική ιατρική μέθοδος έσωσε τη ζωή 6χρονης με σπάνια καρδιολογική πάθηση

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι η 7χρονη Άντζελα Ιριζάρι από τις ΗΠΑ και πλέον χαμογελάει ανέμελα, αφού χάρη σε μία νέα ιατρική μέθοδο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, αντιμετώπισε τη σπανιότατη καρδιολογική πάθηση από την οποία έπασχε.

Η μικρή Άντζελα γεννήθηκε το 2007 με μία λειτουργική κοιλία της καρδιάς, ενώ μία φυσιολογική καρδιά χρειάζεται δύο: μία να συμβάλλει στην οξυγόνωση του αίματος και μία να προωθεί το οξυγονωμένο αίμα στο κυκλοφορικό σύστημα.

Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Τα Νέα, η συγκεκριμένη πάθηση, που ονομάζεται «σύνδρομο υποπλασίας της αριστερής καρδίας» είχε ως αποτέλεσμα η μικρή Άντζελα να μην λαμβάνει επαρκές οξυγόνο και να παρουσιάζει κυανώσεις με αποτέλεσμα τη συχνή μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Πέρσι, η μικρή Άντζελα έπρεπε να υποβληθεί σε μία ακόμα εγχείρηση για να ζήσει και εκεί, ο δρ Κρίστοφερ Μπρέουερ πρότεινε στους γονείς της να εφαρμόσουν στην μικρή μία νέα μέθοδο στην οποία, θα αντικαθιστούσαν τα αιμοφόρα αγγεία της μικρής με άλλα αγγεία που θα δημιουργούνταν στο εργαστήριο και θα είχαν ως βάση τον μυελό των οστών της μικρής.

Η επέμβαση έγινε σε παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Γέιλ και όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ η μικρή Άντζελα, είναι η πρώτη στις ΗΠΑ που δέχθηκε μόσχευμα αιμοφόρων αγγείων και τώρα, ένα χρόνο μετά έχει μία φυσιολογική ζωή.

Η πρωτοποριακή αυτή ιατρική διαδικασία που έσωσε τη ζωή της μικρής Άντζελας, εγκρίθηκε για πρώτη φορά από την Αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το Νοέμβριο του 2009, αλλά στις ΗΠΑ εφαρμόστηκε φέτος για πρώτη φορά στη μικρή Άντζελα.

(πηγή: iefimerida.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399