Έρευνα σοκ: 300 παιδιά κάτω των 11 ετών σε νοσοκομεία για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στη Βρετανία

Σχεδόν 300 παιδιά ηλικίας 11 ετών ή και μικρότερα επισκέφθηκαν, μέσα σε ένα χρόνο, τα επείγοντα των βρετανικών νοσοκομείων επειδή είχαν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν σήμερα από το BBC.

Τα στοιχεία αυτά, που προέρχονται από τα 125 από τα 189 νοσηλευτικά ιδρύματα που έχει υπό την εποπτεία της η δημόσια υπηρεσία υγείας NHS, δείχνουν επίσης ότι τον τελευταίο χρόνο συνολικά 6.580 ανήλικοι εισήχθησαν σε νοσοκομεία για προβλήματα που σχετίζονταν με την κατανάλωση αλκοόλ. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος σε σχέση με την περίοδο 2011-2012, όταν είχε φτάσει τους 7.821.

Επίσης, 1.897 ανήλικοι, εκ των οποίων οι 145 ήταν παιδιά κάτω των 11 ετών, νοσηλεύτηκαν για προβλήματα που σχετίζονταν με χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την NHS ένας στους τέσσερις ανηλίκους που πίνουν αλκοόλ καταναλώνει ποσότητα ίση με 3,5 λίτρα μπίρας την εβδομάδα. Ο καθηγητής Ίαν Γκίλμορ είπε ότι ένα στα δέκα παιδιά ηλικίας 11 ετών ήπιε αλκοόλ την τελευταία εβδομάδα. «Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια ότι ο αριθμός των ανηλίκων που καταναλώνουν αλκοόλ μειώνεται, όμως αυτοί που πίνουν ξεκινούν νωρίτερα και καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες», εξήγησε.

(πηγή: koolnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399