Τα παιδιά του καπνού στις ΗΠΑ

Παιδιά από την ηλικία των επτά ετών δουλεύουν στις ΗΠΑ κάτω από τον καυτό ήλιο και εκτεθειμένα σε τεράστιες ποσότητες νικοτίνης ώστε να μαζέψουν φύλλα καπνού για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των παγκόσμιων καπνοβιομηχανιών.

Υπερωρίες & Τοξίνες

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα περισσότερα παιδιά κάνουν συχνά εμετό, και εμφανίζουν ναυτία, πονοκεφάλους και ζαλάδα. Όλα αποτελούν συμπτώματα της ασθένειας του πράσινου καπνού ή αλλιώς δηλητηρίαση από νικοτίνη. Δουλεύοντας, συχνά χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, περί τις 60 ώρες την εβδομάδα υπό την έντονη ζέστη τα παιδιά εκτίθενται και σε νευροτοξίνες.

«Καθώς η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, όλο και περισσότερα παιδιά πηγαίνουν στα χωράφια καπνού όπου δεν μπορούν να αποφύγουν την έκθεση στην επικίνδυνη νικοτίνη χωρίς να έχουν καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν», δήλωσε η Μάργκαρετ Γουορθ, ειδική στα παιδικά δικαιώματα και μια από τους συγγραφείς της έρευνας.

Παρόλο που οι συνέπειες της νικοτίνης που εισβάλει στον οργανισμό μέσω του δέρματος δεν έχουν μελετηθεί, οι παρενέργειες της κατανάλωσης προϊόντων καπνού που περιέχουν νικοτίνη είναι πολύ σοβαρές. «Οι αποδείξεις δείχνουν ότι η έκθεση σε νικοτίνη κατά την εφηβεία, μια περίοδο κρίσιμη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή αυτής της ανάπτυξης», σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Χειρούργων.

Άλλα παιδιά αναγκάζονται να χρησιμοποιούν επικίνδυνα εργαλεία και μηχανήματα, να σηκώνουν βάρη, να σκαρφαλώνουν σε ύψη ώστε να τοποθετήσουν τον καπνό ώστε να ξεραθεί. Η έλλειψη εκπαίδευσης, εξοπλισμού ασφαλείας, νερού, υγειονομικών δομών και σκιάς, που κατέγραψε το Παρατηρητήριο, αποτελούν επιπλέον παράγοντες κινδύνου.

(πηγή: tvxs.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399