Κυριακή 20 Οκτώβρη στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα: Όταν μας φοβηθεί ο φόβος

Να που επιτέλους ο φόβος μας φοβήθηκε!

Η παιδική παράσταση «Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη», από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, ξαναζωντάνεψε την πολύπαθη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Εκατοντάδες κόσμου παιδιά – γονείς, νέοι από πολλά σημεία της Αθήνας έδωσαν ραντεβού αλλά και οξυγόνο σε μια πλατεία «νεκρή» από τις εδώ και αρκετό καιρό ναζιστικές εκκαθαριστικές παράτες. Η πλατεία έπηξε. Βασικός σύμμαχος κι ο ήλιος που έκανε την ατμόσφαιρα πραγματικά γιορταστική.

«Να είστε περήφανοι για τους γονείς σας που δεν φοβήθηκαν και σας έφεραν εδώ σήμερα», είπε στο τέλος της παράστασης ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση της παράστασης εντάσσεται σε πρόγραμμα αντίστοιχων εκδηλώσεων – παρεμβάσεων του Θεάτρου του Νέου κόσμου σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία ενάντια στο φασισμό και την υποβάθμιση της ζωής. Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε την στήριξη του Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο,  της δημοτικής παράταξης δήμου Αθηναίων Ανοιχτή Πόλη και της Κίνησης  Κατοίκων  6ης  δημοτικής  κοινότητας.

Μια ομάδα ακροδεξιών γνωστών για την δράση τους στην περιοχή προσπάθησε να δημιουργήσει ένταση με συνθήματα κλπ χωρίς, ωστόσο το παραμικρό αποτέλεσμα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα παιδιά αποχώρησαν ευχαριστημένα με δώρα και βιβλία στα χέρια που αντάλλαξαν μεταξύ τους.

Για να μην ξεχνιόμαστε, η διμοιρία των ΜΑΤ ήταν εκεί μπροστά από τα κάγκελα της κλειστής παιδικής χαράς, αποτρέποντας έτσι κάθε ύπουλη προσπάθεια απόδρασης –με πιθανό σκαρφάλωμα και πήδημα από τα κάγκελα- μιας σκουριασμένης κούνιας και μιας τσουλήθρας (που μας ομολόγησαν ψιθυριστά -όταν περνούσαμε δίπλα τους- πως έχουν πραγματικά απηυδήσει και θέλουν να το σκάσουν). Έτσι λοιπόν αποκλείεται να το σκάσει η κούνια και η τσουλήθρα, μιας και το κράτος είναι παρόν!

Παρόμοιες παρεμβάσεις πολιτών συνεχίζονται και στο μέλλον με την επόμενη να προγραμματίζεται για το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 12.00, στην πλατεία Βικτωρίας.

Γιάννης Σαράντης

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399