Μικροί καρκινοπαθείς από την Αγία Πετρούπολη με ταινίες τους στον Πύργο

Δυνατά μαθήματα ζωής στην Camera Zizanio 2013

Όσοι πιστεύουν ότι η Camera Zizanio είναι απλά ένα Φεστιβάλ ταινιών που έχουν κάνει παιδιά και νέοι, σίγουρα κάνουν λάθος.  Γιατί εδώ δεν είναι μια οθόνη αλλά η ίδια η ζωή που πάλλεται. Η νεανική δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο, με τη διεισδυτική ματιά, την αγωνία, τον πόνο και τη χαρά σε ένα εκρηκτικό μίγμα.

Το στούντιο animation DA είναι μια εθελοντική φιλανθρωπική οργάνωση  από σκηνοθέτες, καλλιτέχνες, animators, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς που συντονίζει εργαστήρια animation και κινουμένων σχεδίων για παιδιά που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους.  Για κάποια από αυτά δυστυχώς είναι και η τελευταία δημιουργική τους πράξη.

Οι καλλιτέχνες πιστεύουν ότι «το να δημιουργούν μαζί παιδιά κι ενήλικοι μια ταινία κινουμένων σχεδίων είναι μια πάρα πολύ ειδική θεραπευτική καλλιτεχνική διαδικασία.».  Τα παιδιά γράφουν το σενάριο, ζωγραφίζουν κι εμψυχώνουν χαρακτήρες, ηχογραφούν ήχους και εισάγονται σε μια δημιουργική διαδικασία που τους παρέχει σημαντική ψυχολογική στήριξη.

Το Studio DA θα συμμετέχει και πάλι στο Φεστιβάλ, στην 13η Camera Zizanio (29 Νοεμβρίου-7 Δεκεμβρίου) με τις ταινίες αυτών των ξεχωριστών παιδιών, συνεχίζοντας να δίνει δυνατά μαθήματα ζωής.  Αν ο δρόμος δεν σας φέρει στον Πύργο, στη μεγάλη γιορτή της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας, μπορείτε να απολαύσετε τη ταινία των παιδιών της φωτογραφίας στη μικρή οθόνη του υπολογιστή σας στο: http://vimeo.com/68898554.

(πηγή: eproini.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399