Νέο φορτίο με χιλιάδες γάτες προς… κατανάλωση σταμάτησαν ακτιβιστές στην Κίνα

Κινέζοι ακτιβιστές σταμάτησαν ένα φορτηγό που είχε στοιβαγμένες σε άθλιες συνθήκες 2.800 γάτες που προορίζονταν για να πουληθούν για το κρέας τους σε εστιατόρια στην Κίνα. Οι περίπου 30 ακτιβιστές ειδοποίησαν την Αστυνομία που έκανε έλεγχο στο φορτηγό και διαπίστωσε πως ο οδηγός είχε πλαστή άδεια μεταφοράς και είχε υποπέσει υγειονομικές παραβάσεις. Τελικά, ο οδηγός συνελήφθη και το φορτηγό κατασχέθηκε.

Το φορτίο με τα τετράποδα ζωάκια προοριζόταν για σφαγείο στη νότια επαρχία Γουχάν, καθώς θεωρείται ένα έδεσμα της παραδοσιακής κουζίνας.

Η συγκεκριμένη αντίδραση ήταν μία από τις πολλές που έχουν λάβει χώρα στην Κίνα τον τελευταίο καιρό, καθώς έχει υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση από την διεθνή κατακραυγή που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την μεταχείριση των ζώων.

Τον Νοέμβριο, ομάδες διάσωσης ζώων έσωσαν 600 γάτες πριν πέσουν στα χέρια ενός παράνομου αγοραστή, για τη γούνα και το κρέας τους.

(πηγή: attikipress.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399