Συναγερμός: Τρεις οι νεκροί από γρίπη τις τελευταίες 24 ώρες

Αυξάνονται με ταχύ ρυθμό τα θύματα της γρίπης στη χώρα μας. Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που παρουσίασαν μετά τη νόσησή τους με την εποχική γρίπη το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπιστώνουν μεγάλη αύξηση και των κρουσμάτων γρίπης στην κοινότητα, δηλαδή εκτός νοσοκομείου, σύμφωνα με τα στοιχεία των επισκέψεων σε γιατρούς με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Ο ιός που εντοπίζεται στην συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών είναι ο Α(Η1Ν1).

Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 26 –πρόκειται για άτομα που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες λόγω χρονίων και σοβαρών νοσημάτων ή λόγω παχυσαρκίας και ήταν σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι.

Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας άλλοι 52 άνθρωποι βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία. Συνολικά, από την αρχή του έτους 116 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ λόγω της βαρύτητας της γρίπης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά ότι η γρίπη βρίσκεται σε ψηλό σημείο στη χώρα μας και συστήνει τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων στους ασθενείς που πάσχουν και από άλλα προβλήματα υγείας το συντομότερο δυνατό και χωρίς την εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

(πηγή: briefingnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399