Το ποδήλατο που αναπνέει

Το ποδήλατο είναι, υπό κανονικές συνθήκες, ένας εναλλακτικός με πολλά οφέλη για την υγεία τρόπος μετακίνησης, καθώς γυμνάζει τον αναβάτη.

Τι συμβαίνει όμως σε μεγαλουπόλεις όπως το Πεκίνο όπου η ρύπανση «χτυπά κόκκινο»; Σε τέτοιες περιπτώσεις η προστασία του ποδηλάτη από τη δηλητηριώδη ατμόσφαιρα είναι σωτήρια.

Λύση στο πρόβλημα προσπάθησε να δώσει ο καλλιτέχνης Matt Hope.

Η αγάπη του για το ποδήλατο τον ώθησε να δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο σύστημα φίλτρανσης, που παρέχει στον ποδηλάτη καθαρό αέρα καθώς κινείται.

Χρησιμοποιώντας έναν κάδο σκουπιδιών με σιδερένια πλέξη για να επιτρέπει την είσοδο του αέρα, ένα κράνος, μια μάσκα οξυγόνου πολεμικού αεροσκάφους, μια γεννήτρια που τροφοδοτείται από το πεντάλ και ένα φίλτρο αέρα για εσωτερικούς χώρους, ο φιλόδοξος νεαρός κατάφερε να δημιουργήσει το «ποδήλατο που αναπνέει».

Το ποδήλατο παρέχει καθαρό αέρα στον αναβάτη και είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς η απαιτούμενη ενέργεια για τη φίλτρανση του αέρα παράγεται όσο εκείνος κάνει πεντάλ.

(πηγή: econews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399