Οκτώ παιδιά εξαφανίζονται κάθε μήνα στην Ελλάδα

Η εξαφάνιση 34 παιδιών δηλώθηκε στη χώρα μας το α’ τετράμηνο του 2014, ενώ τουλάχιστον 1,8 εκατ. παιδιά παγκοσμίως πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή παιδικής πορνογραφίας. Τα παιδιά που εξαφανίζονται είναι ευάλωτα σε σεξουαλική κακοποίηση, παράνομη διακίνηση, πορνεία, παράνομη εργασία, εγκληματική ενέργεια ή διατρέχουν κίνδυνο σωματικής βίας. Μεγάλη σημασία για τη διάσωσή τους έχει το πρώτο κρίσιμο 24ωρο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του «Χαμόγελου του παιδιού», τα οποία αναδημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία», το τετράμηνο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2014 στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκαν συνολικά 2.571 τηλεφωνικές κλήσεις. Οι 912 αφορούσαν νέες εξαφανίσεις και οι υπόλοιπες ζητούσαν πληροφορίες για παιδιά που εξαφανίστηκαν.

Το αντίστοιχο τετράμηνο του 2014, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» 34 αιτήματα για την υποστήριξη εξαφανισμένων παιδιών. Τα 25 αφορούσαν φυγές εφήβων, τα 7 γονικές αρπαγές και τα δύο ανησυχητικές εξαφανίσεις ανηλίκων.

Το 11% ήταν μέχρι 6 ετών, το 9% ηλικίας 7-12 ετών και το 80% έφηβοι, 13-18 ετών. Το 26,5% των εξαφανισμένων ανηλίκων ήταν αγόρια και η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα (73,5%) κορίτσια. Το 73,5% των παιδιών είναι ελληνικής καταγωγής.

Από τα 34 περιστατικά βρέθηκαν τα 24. Δύο περιστατικά εξακολουθούν να αναζητούνται, στις περιπτώσεις 8 παιδιών διακόπηκε η επικοινωνία με την οικογένεια.

Πέρυσι, από την 1η Ιανουαρίου έως το τέλος της χρονιάς, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή πραγματοποιήθηκαν 7.138 κλήσεις, εκ των οποίων οι 5.487 αφορούσαν δήλωση εξαφάνισης και πληροφορίες για εξαφανίσεις παιδιών. Τις τηλεφωνικές κλήσεις πραγματοποιούσαν γονείς, παιδιά, άλλοι πολίτες και αστυνομικοί.

(πηγή: thessalianews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399