Επαναστατική μελέτη γύρω από τον αυτισμό

Ερευνητές αναφέρουν ότι ίσως έχουν βρει το γονίδιο του αυτισμού

Επιστήμονες από 13 ερευνητικά ινστιτούτα απ’ όλον τον κόσμο έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά προς την κατανόηση του τι προκαλεί τον αυτισμό.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που φέρουν μια μετάλλαξη του γονιδίου CHD8 «έχουν πολύ ισχυρή πιθανότητα να έχουν αυτισμό».

Σύμφωνα με τη νέα αυτή έρευνα, η γενετική μετάλλαξη συνοδεύεται από κοινά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των γαστρεντερικών διαταραχών, μεγαλύτερο μέγεθος κεφαλιού και μεγάλα μάτια.

Είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές συνδέουν την οριστική αιτία του αυτισμού με μια γενετική μετάλλαξη, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας DailyMail.

«Έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη περίπτωση ενός συγκεκριμένου γονιδίου που σχετίζεται με τον αυτισμό» ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και επικεφαλής της έρευνας, RaphaelBernier.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399