150 παιδιά κακοποιημένα από τους γονείς τους στη Πάτρα!

Τα παιδιά βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου

Σοκάρουν τα στοιχεία από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων σχετικά με την κακοποίηση των παιδιών.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία 150 παιδιά βρίσκονται αυτή την στιγμή υπό παρακολούθηση από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, καθώς αποδείχθηκε ότι έχουν κακοποιηθεί σωματικά από τους γονείς τους.

Τα παιδιά, όπως αναφέρει το patrastimes, είναι ηλικίας από 2 μέχρι και 14 ετών τα οποία από πολύ νωρίς είδαν και έζησαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής, τις περισσότερες φορές από το χέρι του ίδιου του πατέρα τους, με την ανοχή της μητέρας, η οποία μόνο σε μία περίπτωση κατήγγειλε το σύζυγό της, προσπαθώντας να προστατέψει τα δύο της παιδιά.

Οι ανώνυμες καταγγελίες προς τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου γίνονται από γείτονες ή συγγενείς των οικογενειών, που δεν μπορούν να επιτρέψουν ένα μικρό παιδί να κακοποιείται αβοήθητο. Ωστόσο, εκτός από τους ίδιους τους γονείς, η κακοποίηση προέρχεται ακόμα και από συγγενικά πρόσωπα.

Κάποια από τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ιδρύματα ή συλλόγους όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ άλλα επέστρεψαν στο σπίτι τους, αλλά ο έλεγχος είναι καθημερινός από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να μην ξανατεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών.

(πηγή: patrasevents.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399