Διασώθηκαν 92 παιδιά που είχαν απαχθεί με σκοπό να πουληθούν

Συνελήφθησαν 301 ύποπτοι στην Κίνα

Η κινεζική αστυνομία διέσωσε 92 παιδιά και 2 γυναίκες που είχαν απαχθεί από μια συμμορία με σκοπό να πουληθούν και συνέλαβε 301 υπόπτους, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Πρόσφατα η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτοχρόνως έφοδο σε διάφορες τοποθεσίες σε 11 επαρχίες έπειτα από μια εξάμηνη έρευνα που είχε πραγματοποιήσει, μετέδωσαν η κρατική τηλεόραση της Κίνας και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενα το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Τα δύο μέσα ενημέρωσης δεν διευκρίνισαν πότε διεσώθησαν τα παιδιά, ούτε πότε έγιναν οι συλλήψεις. Επίσης δεν διευκρίνισαν πόσα ήταν τα αγόρια και πόσα τα κορίτσια που είχαν απαχθεί.

Η προτίμηση λόγω παράδοσης των αγοριών, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, και η αυστηρή πολιτική του ενός μόνο παιδιού έχει συμβάλει σε μια αύξηση των απαγωγών και της παράνομης διακίνησης παιδιών και γυναικών τα τελευταία χρόνια.

Οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα απαγωγής πωλούνται σε άνδρες σε απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν νύφες λόγω της έλλειψης ισορροπίας που έχει προκληθεί στον αριθμό των γυναικών και των ανδρών και πάλι από την πολιτική αυτή που επιτρέπει στα ζευγάρια να αποκτούν μόνον ένα παιδί, η οποία ενθάρρυνε τις επιλεκτικές αμβλώσεις ανάλογα με το φύλο του παιδιού.

Η κυβέρνηση θα επιβάλει αυστηρότερες ποινές σε αυτούς που αγοράζουν παιδιά τα οποία έχουν απαχθεί, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ενώ το Νέα Κίνα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα τιμωρεί επίσης τους γονείς που πωλούν τα παιδιά τους.

Το 2011 η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι είχε διασώσει περισσότερα από 13.000 παιδιά που είχαν απαχθεί όπως και 23.000 γυναίκες κατά την διάρκεια περίπου των δύο περασμένων ετών.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399