Εκτός παιδικών σταθμών 22.000 παιδιά

Παρά το γεγονός ότι οι προσφερόμενες θέσεις άγγιξαν τις 90.000, τελικά μόνο 75.500 παιδιά πήραν το εισιτήριο

Σε αδιέξοδο βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες, καθώς περίπου 22.000 παιδιά δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν δωρεάν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Από τις 112.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη φιλοξενία παιδιών, οι 97.000 κρίθηκε πως πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι προσφερόμενες θέσεις άγγιξαν τις 90.000 περίπου, τελικώς μόνο 75.500 παιδιά πήραν εισιτήριο τοποθέτησης στους σταθμούς.

Μιλώντας στα Νέα της Τρίτης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, εξήγησε ότι μετά τις πιέσεις των τελευταίων μηνών διασφαλίστηκαν πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τη δωρεάν φιλοξενία.

Ωστόσο, μετά την επιλογή των παιδιών από το πρόγραμμα μένουν αδιάθετα περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση περιλαμβάνει δύο εναλλακτικές: η πρώτη να καταργηθεί το πλαφόν που προβλέφθηκε για πρώτη φορά φέτος και ορίζει ότι οι παιδικοί σταθμοί μπορούν να καλύπτουν μόνο το 70% της δυναμικότητάς τους μέσω των κοινοτικών πόρων. Κατά τον κ. Δανιηλίδη, με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να καλυφθούν άλλα 10.000 παιδιά.

Η δεύτερη εναλλακτική είναι το ποσό των 30 εκατ. ευρώ που έμεινε αδιάθετο να δοθεί ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις δημοτικές δομές, ώστε να απορροφήσουν παιδιά από τον κατάλογο όσων υπέβαλαν αίτηση, χωρίς να τους ζητήσουν τροφεία.

(πηγή: thepressproject.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399