Οι νέοι κάτω των 25 πρόκειται να είναι η φτωχότερη κοινωνική ομάδα του μέλλοντος

Βρετανική έρευνα δείχνει ότι οι νέοι θα ξεπεράσουν τους συνταξιούχους που ζουν στο όριο της φτώχειας.

Το ίδρυμα Joseph Rowntree Foundation δεν φέρνει καλά νέα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνά του ο αριθμός των νέων που ζουν σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας στην Μεγάλη Βρετανία έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Για πρώτη φορά οι νέοι κάτω των 25 ετών έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σε σύγκριση με τους συνταξιούχους. Οι νέοι ηλικίας 16 έως 24 που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση έχουν αυξηθεί κατά 6% την τελευταία δεκαετία, και σύμφωνα με την έρευνα το ποσοστό αυτό μεγαλώνει διαρκώς, προκαλώντας ανησυχία.

Τα ευρήματα που δείχνουν μια πραγματική αλλαγή στην σημερινή κοινωνία, δεν αφορούν μόνο τους άνεργους νέους: Ο μέσος αυτοαπασχολούμενος κερδίζει σήμερα 13% λιγότερα απ’ ότι πριν πέντε χρόνια, με το ποσοστό αυτό να δείχνει ανοδική πορεία. Οι επιστήμονες «κατηγορούν» επίσης και την τάση των ολιγόμηνων συμβάσεων εργασίας και κυρίως την τάση της ημι-απασχόλησης που έχουν καταντήσει τους νέους οικονομικά ευάλωτους.

Παγιδευμένοι ανάμεσα στην μεγαλύτερη πτώση εισοδημάτων που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια και στην ραγδαία αύξηση του κόστους διαβίωσης, πολλοί νέοι προβλέπεται να «εγκλωβιστούν» σε εξαιρετικά χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας για αρκετά χρόνια ακόμα, αδυνατώντας ακόμα και να συντηρήσουν μόνοι τους ένα νοικοκυριό. Την τελευταία δεκαετία μονάχα το 20% εξ’ αυτών μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτό το στάδιο. Σήμερα, 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Μεγάλη Βρετανία.

(πηγή: lifo.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399