ΞΑΝΘΗ: Βγάζουν τα παιδιά τους στα φανάρια για επαιτεία!

Τα αφήνουν να ζητιανεύουν και αυτοί επιτηρούν. Πρόκειται για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί το φαινόμενο της παιδικής επαιτείας στην πόλη της Ξάνθης με τα παιδιά των φαναριών να κατακλύζουν πλέον τους φωτεινούς σηματοδότες της πόλης.

Τόσο στα φανάρια της Πλατείας Ελευθερίας, στο κέντρο της πόλης, όσο και στα φανάρια που βρίσκονται επί της διασταύρωσης των οδών Δημοκρίτου και Λευκίππου στην ανατολή είσοδο της Ξάνθης παιδιά  διαφόρων ηλικιών επαιτούν για χρήματα, προσφέροντας παράλληλα χαρτομάντιλα ή υπηρεσίες καθαρισμού των σταθμευμένων οχημάτων. Τις περισσότερες μάλιστα φορείς γονείς και συγγενείς των παιδιών επιτηρούν την επαιτεία τους, στεκούμενοι λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα φανάρια.

Πρόκειται για παιδιά αθίγγανων  τα οποία κατοικούν κυρίως στον οικισμό του Δροσερού στην Ξάνθη, και τα οποία ωθούνται από συγγενικά τους πρόσωπα στη ζητιάνα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η Αστυνομία έχει προχωρήσει ακόμη και σε συλλήψεις γονιών ή συγγενικών προσώπων των συγκεκριμένων παιδιών. Ωστόσο όπως φαίνεται το άτυπο κυνηγητό στο οποίο έχουν επιδοθεί οι Αστυνομικές Αρχές με τμήματα των ευπαθών αυτών ομάδων του πληθυσμού δεν αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αφού το φαινόμενο συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση, όσο το κράτος πρόνοιας και οι κοινωνικές δομές υποχωρούν δραματικά.

Μέχρι στιγμής στην πόλη της Ξάνθης δεν παρατηρείται το φαινόμενο της “μετακίνησης” παιδιών από γειτονικές πόλεις με σκοπό των επαιτεία, φαινόμενο κατά το οποίο τα παιδιά αφήνονται μονά τους να ζητιανεύουν ενώ λίγο αργότερα εμφανίζονται οι διακινητές τους ώστε να αποσπάσουν από αυτά τον τζίρο της επαιτείας.

ΔΕΙΤΕΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


(πηγή: ThrakiToday.com) 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399