Cyber Sex μεταξύ μαθητών δημοτικού στην Αττική

Ένας 12χρονος προέτρεψε 9χρονη σε cyber sex μέσω chat. Τι έδειξε έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Έντονο προβληματισμό προκαλεί υπόθεση cyber sex μεταξύ ανήλικων μαθητών δημοτικού που ερευνά η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου,  η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μίας 42χρονης γυναίκας, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι προσέγγισαν διαδικτυακά την 9χρονη κόρη της και σε συνομιλία που είχαν, μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο ( chat ), την προέτρεψαν σε διαδικτυακές πράξεις που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της ( cybersex ).

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, προέκυψαν ότι η επίμαχη σύνδεση διαδικτύου ανήκει σε 42χρονη ημεδαπή.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν την Τετάρτη το πρωί έρευνα στο σπίτι της 42χρονης, σε περιοχή της Αττικής, κατά την οποία διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 12χρονου γιου της, ο οποίος διαχειριζόταν τους επίμαχους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω των οποίων πραγματοποιούνταν η κακόβουλη δραστηριότητα.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-647 64 64 , 210-647 69 59

Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.g r

Μέσω της εφαρμογής (Application) σε smart phones (iOS-Android) CYBERALERT

(πηγή: news247.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399