Κύκλωμα κακοποίησε 1.400 παιδιά στη Βρετανία

Ζήτημα εθνικής προτεραιότητας θα χαρακτηρίσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Ο Κάμερον πρόκειται να ανακοινώσει σειρά μέτρων για την πρόληψη της συστηματικής κακοποίησης παιδιών, μετά από αποκαλύψεις που έχουν κλυδωνίσει τη χώρα ότι τουλάχιστον 1.400 παιδιά έχουν κακοποιηθεί στο Ρόδερχαμ της βόρειας Αγγλίας από συμμορίες που απαρτίζονται κυρίως από Ασιάτες.

Χαρακτηρίζοντας τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ως ζήτημα εθνικής προτεραιότητας, θα έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία των ανηλίκων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κάμερον.

«Νιώθουμε τρομοκρατημένοι με την κακοποίηση που υπέστησαν τόσα νεαρά κορίτσια στο Ρόδερχαμ και σε άλλες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα», αναμένεται να υποστηρίξει ο Κάμερον.

«Τα παιδιά αυτά αγνοήθηκαν, και σε ορισμένες περιπτώσεις τους καταλογίστηκαν ακόμα και ευθύνες και έμαθαν να κρύβονται – συχνά εξαιτίας της παραπλανητικής αίσθησης της πολιτικής ορθότητας. Η κουλτούρα άρνησης που τα απογοήτευσε τόσο άσχημα θα πρέπει να εξαλειφθεί».

Η κυβέρνηση έχει διατάξει έρευνα σχετικά με την κακοποίηση παιδιών και το ενδεχόμενο δημόσια πρόσωπα να κάλυπταν τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Εχθές, η βρετανική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες κατά 10 ανδρών σε σχέση με σεξουαλικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και της κακοποίησης ανήλικων παιδιών.

(πηγή: nooz.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399