Απετράπη απόπειρα αυτοκτονίας 16χρονης – θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Την απόπειρα αυτοκτονίας μίας 16χρονης απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Η ανήλικη είχε αυτοτραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό χέρι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, μέσω του CYBER ALERT, από χρήστρια ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με την ανήλικη, της γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τους γονείς της και για αυτό το λόγο εξέταζε το ενδεχόμενο να προβεί σε αυτοκτονία.

Άμεσα και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή – αστυνομική έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανήλικης χρήστριας του διαδικτύου και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό και τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και της σωματικής ακεραιότητας της ανήλικης κοπέλας.

Στη συνέχεια, άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος διεξήγαγαν επισταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και εντόπισαν εγκαίρως την 16χρονη, η οποία είχε προβεί σε αυτοτραυματισμό με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό της χέρι.

Η αυτοχειρία της ανήλικης απετράπη, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών και αφού διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα, η 16χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης πρόεκυψε ότι η 16χρονη αποπειράθηκε να οδηγηθεί στην αυτοχειρία, γιατί ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε, κατόπιν και παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος και των δυο γονιών της, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

Στέλνοντας email στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOSandroid: CYBER KID

(πηγή: enikos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399