Κάθε ώρα τηλεόρασης αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη

Νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάθε παραπάνω ώρα καθημερινής παρακολούθησης τηλεόρασης αυξάνει 3,4% κατά μέσο όρο τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Η έρευνα, με επικεφαλής τη δρα Μπόνι Ροκέτε-Βάγκνερ του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Diabetologia» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη του Διαβήτη, διήρκεσε τρία έτη και ήταν η πιο μακρόχρονη του είδους της μέχρι σήμερα. Αφορούσε 3.234 υπέρβαρα άτομα ηλικίας άνω των 25 ετών. 

Η αναλογική αύξηση του κινδύνου από την καθιστική ζωή μπροστά στην τηλεόραση αποδείχτηκε άσχετη από την ηλικία του ατόμου και το πόσο ασκείται.

Μια τρίτη ισραηλινοσουηδική έρευνα, που δημοσιεύθηκε επίσης στο «Diabetologia«, διαπίστωσε ότι οι διαβητικοί που τρώνε καλό πρωινό και λιγοστό βραδινό, ελέγχουν καλύτερα το σάκχαρό τους, από ό,τι όσοι κάνουν το αντίθετο, δηλαδή τρώνε λίγο το πρωί και πολύ το βράδυ – και αυτό ισχύει άσχετα από το αν θερμίδες που καταναλώνονται, είναι ίδιες και στις δύο περιπτώσεις.

Η μελέτη έγινε με τη συμμετοχή 18 ενηλίκων εθελοντών με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και κλήθηκαν να καταναλώνουν συνολικά 1.500 θερμίδες, είτε τις περισσότερες με το πρωινό, είτε με το δείπνο.

Αν και χρειάζεται επιβεβαίωση με μεγαλύτερο δείγμα συμμετεχόντων, φαίνεται πως ένα καλό πρωινό είναι πολύ καλύτερο από ένα καλό βραδινό, τουλάχιστον για έναν διαβητικό ή κάποιον που κινδυνεύει από διαβήτη.

(πηγή: nooz.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399