Το θαύμα της ζωής – Η καρδιά μικροσκοπικού νεογέννητου σταμάτησε για 40 λεπτά και επανήλθε

neogennito_1Είναι από τα θαύματα που όταν συμβαίνουν γεμίζουν τους πάντες με δάκρυα χαράς. Ο Ράιαν Γκόλγκουχον είναι ένα μωρό που γεννήθηκε πρόωρα. Είναι τόσο μικροσκοπικός που με τα δυο του χεράκια δεν μπορούσε να αγκαλιάσει το δάχτυλο της μητέρας του. Χωρούσε μάλιστα και έμπαινε μέσα στο σουτιέν της, λίγο καιρό αφότου γεννήθηκε. Είδε το φως του ήλιου 17 εβδομάδες νωρίτερα από το φυσιολογικό, δηλαδή ήταν πενταμηνίτικο και ζύγιζε μόλις 570 γραμμάρια.

neogennito_2Στο νοσοκομείο Princess Royal Maternity στο κέντρο της Γλασκώβης, όταν γεννήθηκε οι γιατροί για να τον κρατήσουν ζεστό τον έβαλαν μέσα σε μια ειδική πλαστική σακούλα, σαν αυτές που βάζουν τα σάντουιτς. Τότε σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του. Για 40 ολόκληρα λεπτά οι γιατροί δεν έπιαναν σφυγμό, αλλά δε σταμάτησαν να κάνουν προσπάθειες να επαναφέρουν τον μικρούλη Ράιαν.

neogennito_3Σαράντα λεπτά δεν άφηναν τον Ράιαν να πεθάνει και συνέχεια έκαναν μαλάξεις σε αυτό το μικρό κορμάκι και τεχνητές αναπνοές. Όταν κάποια στιγμή τα μηχανήματα που ήταν συνδεδεμένος ο Ράιαν άρχισαν πάλι να δίνουν σήμα, που σημαίνει ότι ο μικρός επανήλθε, όλοι έκλαιγαν μέσα στο θάλαμο σαν μικρά παιδιά. Τα είχαν καταφέρει.

neogennito_4Οι επόμενες εβδομάδες μόνο εύκολες δεν ήταν για τη ζωή του Ράιαν. Πέρασε πνευμονία, E-coli, εγκεφαλική αιμορραγία, έμεινε 51 ημέρες στον αναπνευστήρα, έκανε 4 μεταγγίσεις αίματος και τέλος σε ηλικία 16 εβδομάδων υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα μάτια του για να μην τυφλωθεί. Από όλες τις δοκιμασίες ο μικρός βγήκε νικητής και πλέον έχει κλείσει το ένα έτος ζωής.

Η Claire η μητέρα του τον αποκαλεί «Rayan the lion»

(Πηγή: topontiki.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399