Όταν έχεις τόσα πολλά να πεις, γιατί έχεις κάνει ήδη τόσα πολλά…

 

132  Δημοτικό Σχολείο Αθηνών – Ένα σχολείο φίλων

Στις 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (αμφιθέατρο Δρακόπουλου), εκδήλωση του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου με τίτλο «Εκπαιδευτικές συναντήσεις, γέφυρες και προοπτικές», αφιερωμένης στη συνεργασία του με το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του πλούσιου διαπολιτισμικού εκπαιδευτικού έργου που εδώ και αρκετά χρόνια υλοποιείται με την αξιοζήλευτη συνεργασία δασκάλων, μαθητών και γονέων και που έχει σαν αποτέλεσμα την οικοδόμηση ενός πρότυπου δημοκρατικού σχολείου.

Στο δεκαθέσιο αυτό σχολείο φοιτούν 180 παιδιά, με πάνω από το 70% να είναι μαθητές και μαθήτριες από διάφορες χώρες και τα υπόλοιπα Έλληνες, παιδιά τα οποία στην πλειονότητά τους προέρχονται από φτωχές οικογένειες. Οι εκπαιδευτικοί του 132ου δημοτικού σχολείου στην Γκράβα παρά τις διώξεις και τις ταλαιπωρίες που έχουν υποστεί (με πρώτη και κύρια την Διευθύντριά τους) από «ανεπίδεκτους», αλλά παραδόξως ταγούς της παιδείας στην χώρα μας,  έχουν επιτελέσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της ξενοφοβίας και την προώθηση της ομαλής ένταξης των μεταναστών στην κοινωνική μας ζωή.

Σε μια δίωρη εκδήλωση ήταν αδύνατον να χωρέσουν τόσες δημιουργίες των παιδιών. Οι πολύχρωμοι μικροί αυτοί συγγραφείς με την ζωντάνια και την συμμετοχή τους παράγουν οι ίδιοι αξιοζήλευτο παιδευτικό έργο.

 

Ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένα από τα δημιουργήματά τους:

Βιβλία:

«Το δάσος των παραμυθιών»

«Το παιδί και η χελιδόνα»

«Το Βιβλίο των Γιορτών»

«Το τέρας και ο ξένος»

 

«Το παραμύθι της πεταλούδας»

«Οι άνθρωποι της φωτιάς»

«Το παιδί στο ποτάμι»

Ταινίες:

«Παιχνίδια από τις πατρίδες μας μαζί με τους γονείς μας»

 

 

 

Share
Κατηγορίες: Η πολυεθνική τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399