Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπά η Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με αφορμή τις μεταφορές μαθητών

Ζοφερό προβλέπει το άμεσο μέλλον για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία η Πανελλήνια Ένωση Γονέων των μαθητών τους, κρίνοντας από την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Όπως επισημαίνει το ΔΣ της Ένωσης, «για τα δημόσια μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία από τον ιδρυτικό τους νόμο προβλέπεται η μετακίνηση και σίτιση των παιδιών μας με την ευθύνη του κράτους, και αυτό όχι τυχαία, αλλά γιατί μόνο έτσι είναι εφικτή η λειτουργία τους με τη ζωντανή παρουσία μαθητών και όχι η εικονική τους ύπαρξη με άδεια θρανία».

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση που αφορά τη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία «βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι», σημειώνουν οι γονείς οι οποίοι διεκδίκησαν το προηγούμενο διάστημα δημιουργία ενός ενιαίου φορέα οργανωμένου σε επίπεδο περιφέρειας με την επίβλεψη και τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας για τις μετακινήσεις του μαθητικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των υπερτοπικών – διαδημοτικών σχολείων.

«Η θέση μας αυτή που έγινε αποδεκτή από το σύνολο των σχολικών μας κοινοτήτων, αλλά και από πληθώρα Δήμων που εμπλέκονται στο έργο των σχολικών μεταφορών, επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις και συνιστά τη μόνη ικανή λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Στη θέση αυτή και στη διεκδίκησή της επιμένουμε και τώρα με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα», σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων, ζητώντας ως άμεσο μέτρο να τροποποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» για το θέμα των μεταφορών και να μην ισχύσουν οι περιορισμοί που προβλέπει στην απόσταση προκειμένου να υπάρχει δωρεάν μεταφορά.

ηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399