Σκοτεινό σχολείο…. εν έτει 2012

Στην άνευ προηγουμένου διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε δύο σχολικές μονάδες της Ξάνθης προχώρησε η ΔΕΗ, λόγω συσσωρευμένων οφειλών. 
Τόσο το μειονοτικό σχολείο όσο και το δημοτικό σχολείο της Εξοχής, στην Ξάνθη, έμειναν για λίγες ημέρες χωρίς ρεύμα καθώς η ΔΕΗ έκοψε την παροχή ηλεκτρισμού λόγω συσσωρευμένων ανεξόφλητων λογαριασμών προς την υπηρεσία.

Μπορεί η σχολική χρονιά να μην έχει ξεκινήσει ακόμη και να μην υπήρχαν μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες, ώστε να κληθούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στα σκοτεινά, ωστόσο και μόνο το γεγονός πως για μερικές ημέρες σχολικές μονάδες της Ξάνθης έμειναν χωρίς ρεύμα μόνο δυσοίωνο μπορεί να χαρακτηριστεί για τη φετινή σχολική χρονιά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, που διαφαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά.
Το ρεύμα επανήλθε προς το παρόν στα δύο σχολεία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πολύ πιθανό να βυθιστούν ξανά στο σκοτάδι, τόσο τα ίδια όσο και άλλες σχολικές μονάδες, σε περίπτωση που αδυνατήσουν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεδομένης και της οικονομικής δυσπραγίας στα οικονομικά των μονάδων καθώς και του επιβαρυμένου οικονομικού κόστους λειτουργίας που αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν (πρώτες ύλες, θέρμανση, επισκευές κτηρίων).

(πηγή: thrakitoday.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399