Καθηγητές υιοθέτησαν άπορα παιδιά στην Κύπρο

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  – ΟΕΛΜΕΚ, σε ανακοίνωση της με αφορμή αποριών που προέκυψαν για την ομόφωνη απόφαση του Κ.Δ.Σ. για αποκοπή €10 από τον κάθε εκπαιδευτικό και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό να συμπληρωθεί από την Οργάνωση, ώστε €60,000 να διατεθούν για τους άπορους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας, αναφέρει ότι «είναι προς τιμή των συναδέλφων, αφού πολλοί  εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινά τον οβολό τους για τα άπορα  παιδιά των σχολείων τους».

Η συγκεκριμένη εξαγγελία της Οργάνωσης, σημειώνεται, αποσκοπούσε, μεταξύ άλλων, στο να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη, πρώτο για το πρόβλημα, δεύτερο για να αποδείξουμε ότι η ΟΕΛΜΕΚ δεν είναι απλώς μια συνδικαλιστική οργάνωση που βλέπει μόνο το συμφέρον των μελών της και τρίτο για να ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς και άτομα που έχουν τη δυνατότητα να  βοηθήσουν.

«Με την απόφασή μας αυτή κατ’ ουδένα τρόπο δεν εγκαταλείπουμε τις οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις ή άλλες αντιδράσεις εναντίον των οποιωνδήποτε μέτρων προωθούνται  εναντίον του εκπαιδευτικού κόσμου», σημειώνεται.

Για το σκοπό αυτό, αναφέρεται, βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή τόσο με τις άλλες δυο εκπαιδευτικές οργανώσεις όσο και με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και όταν κριθεί αναγκαίο είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε από κοινού, με όσα μέτρα έχουμε στη διάθεσή μας, περιλαμβανομένων και των δυναμικών.

Η ΟΕΛΜΕΚ διευκρινίζει ότι το ποσό των 60.000 ευρώ θα κατανεμηθεί στα σχολεία με  βάση τον αριθμό των απόρων μαθητών/μαθητριών που έχει το κάθε σχολείο.

Το ποσό, το οποίο αναλογεί σε κάθε σχολείο, θα διαβιβαστεί στις διευθύνσεις των σχολείων μας, οι οποίες θα το διαχειριστούν με τις Επιτροπές Μαθητικής Πρόνοιας, που  λειτουργούν στα σχολεία μας.

(πηγή: sigmalive.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399