Πάτρα: Μαγείρεψαν σε σχολείο για τους πεινασμένους μαθητές!

Μία ακόμα επιβεβαίωση της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία με τους… πεινασμένους μαθητές λόγω της κρίσης.

Οι δάσκαλοι προσπαθούν με διάφορες ιδέες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που ολοένα χειροτερεύει. Όπως στην περίπτωση ενός ακόμα δημοτικού σχολείου της Πάτρας, όπου η διευθύντρια και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ζήτησαν εγγράφως από τους γονείς να μαγειρέψουν κάτι στο σπίτι και να το πάνε στο σχολείο για να μπορέσουν να φάνε με πολύ χαμηλό κόστος.

Το σχολείο γέμισε με κέικ, τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, κουλούρια, ακόμα και σάντουιτς ή κανονικά φαγητά. Και αυτό για να είναι δυνατό να τραφούν τα παιδιά των πιο αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Η προσπάθεια αυτή είναι αξιέπαινη από τους εκπαιδευτικούς. Και δεν είναι η μοναδική στην Πάτρα. Μακάρι να μην χρειαζόταν.

«Πολίτες Εν Δράσει» καθώς και της «Κοινο_Τοπίας» συγκέντρωσαν χρήματα για υποσιτιζόμενους μαθητές

Άλλη μια παρέμβαση των «Πολιτών Εν Δράσει» και της «Κοινο_Τοπίας» ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση του ποσού των 610 ευρώ, ως συμβολή στην εξασφάλιση του καθημερινού κολατσιού υποσιτιζόμενων μαθητών και μαθητριών σε σχολεία της Πάτρας.

Με τη δράση αυτή, τα μέλη των συλλόγων «Πολίτες Εν Δράσει» και «Κοινο_Τοπία» ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταμάτη Αλαχιώτη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, για την καθημερινή προσφορά ενός σάντουιτς ή μιας τυρόπιτας, αξίας 1 ευρώ, από τα κυλικεία των σχολείων σε καθένα από τα υποσιτιζόμενα παιδιά, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

Η παρέμβαση αυτή με το συμβολικό χαρακτήρα είναι σε συνέχεια άλλων κοινωνικών δράσεων του συλλόγου όπως για άπορες οικογένειες, για τους κρατούμενους των φυλακών Αγ. Στεφάνου, για παιδιά Roma, για πυρόπληκτους και γενικά για ομάδες που βρίσκονται σε αδυναμία επιβίωσης με αξιοπρέπεια.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν παρέδωσαν στον κ. Αλαχιώτη οι Βάσω Μαρτίνη και Γιώτα Βάθη προκειμένου να διατεθούν, μέσω της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σε επιλεγμένες σχολικές μονάδες, οι διευθυντές των οποίων έχουν απευθυνθεί στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης ο αριθμός των υποσιτιζόμενων μαθητών σε σχολεία της Πάτρας είναι συνεχώς αυξανόμενος.

(πηγή: dete.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399