Ελληνικό αεροπλάνο από φοιτητές του ΕΜΠ

Φοιτητές της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον Διεθνή Διαγωνισμό Αεροδιαστημικής που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Πορτογαλία.

“Όταν όλα φαίνονται να είναι εναντίον σου, θυμήσου ότι το αεροπλάνο απογειώνεται κόντρα στον άνεμο” είπε ο Αμερικανός βιομήχανος Χένρι Φορντ.

Χρόνια μετά, κόντρα στον άνεμο της κρίσης που διαπνέει και τα ελληνικά πανεπιστήμια, “απογειώνεται” ο φοιτητικός σύλλογος αεροδιαστημικής Euroavia Athens του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η ομάδα, που ιδρύθηκε το 2007, αποτελεί μέλος του ευρύτερου Ευρωπαϊκού Συλλόγου Φοιτητών Αεροδιαστημικής, ο οποίος έχει ως αποστολή να συνδέσει τους φοιτητές από διαφορά πανεπιστήμια της Ευρώπης, καθώς και με την αγορά εργασίας.

Το 2013 βρίσκει τους φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον Διεθνή Διαγωνισμό Αεροδιαστημικής “Air Cargo Challenge”, οποίος θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, έχουν επιφορτιστεί με το έργο να κατασκευάσουν ένα μικρό μοντέλο αεροσκάφους, το οποίο έχει σκοπό τη μέγιστη άρση φορτίου. Το 2011 η ίδια ομάδα είχε πάρει μέρος πρώτη φορά στον ίδιο διαγωνισμό, στη Στουτγκάρδη, έχοντας λάβει μια πολύ καλή θέση.

“Αυτή τη φορά ελπίζουμε τουλάχιστον για μια θέση στην τριάδα” δηλώνει ενθουσιασμένος ο Πέτρος Γαρυφαλλάκης, μέλος της Euroavia.

(πηγή: inout.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399