Η καθηγήτρια που φοβάται τα παιδιά

Άλλοι έχουν κοσμοφοβία, άλλοι νυκτοφοβία, αριθμοφοβία, αραχνοφοβία και πάει λέγοντας. Άλλωστε μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πεντακόσια διαφορετικά είδη φοβιών.

Η καθηγήτρια όμως Maria Waltherr-Willard από το Ohio, πάσχει από μια υπερσπάνια φοβία που συνδέεται, δυστυχώς για εκείνη, άμεσα με το επάγγελμα της. Η ίδια φοβάται τα πολύ μικρά παιδιά, κοινώς εμφανίζει μια διαταραχή που από τους ειδικούς ονομάζεται «παιδοφοβία» (Pedophobia).

Η συγκεκριμένη φοβία, της στέρησε τη δουλειά της. Η 61χρονη σήμερα  Waltherr-Willard, δηλώνει ότι επί 35 χρόνια δίδασκε Ισπανικά και Γαλλικά σε παιδιά Λυκείου στο Mariemont.

Το 2009, οι υπεύθυνοι του σχολείου στο οποίο δίδασκε, την μετέθεσαν σε μικρότερες τάξεις του δημοτικού, αγνοώντας το πρόβλημα της για το οποίο ήταν ενήμεροι. Γνώριζαν πως η φοβία της προκαλείται συγκεκριμένα από παιδιά μικρών ηλικιών και όχι από εφήβους.

Ο Dr. Caleb Adler που έχει διερευνήσει ενδελεχώς το ζήτημα της παιδοφοβίας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει στον ασθενή κρίσης άγχους, πανικού, ναυτίες και ζαλάδα, απουσία συγκέντρωσης , εφιάλτες, εφίδρωση, ακόμα και έμετο. Συμπτώματα από τα οποία άρχισε να πάσχει η Waltherr-Willard.

«Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση», προσθέτει ο ίδιος, «γιατί μικρά παιδιά μπορεί να συναντήσεις παντού». Στην αρχή η ίδια και για μία διδακτική περίοδο, προσπάθησε να αντιμετωπίσει την φοβία της, ωστόσο η υψηλή πίεση που της δημιουργήθηκε, παραλίγο να της προκαλέσει οξύτατο έμφραγμα. Ο δικηγόρος της δήλωσε από τη δική του μεριά, ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση της είναι μόνο οι επικεφαλής του σχολείου.

Στη συνέχεια, η Waltherr-Willard ζήτησε να επιστρέψει στις Λυκειακές τάξεις για τη σχολική χρονιά 2010-11. Ωστόσο η άρνηση του διευθυντή, οδήγησε στην παραίτηση της.

Τώρα, η 61χρονη αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί, ενώ κατηγορεί τους πρώην ανώτερους της για παραβίαση εγγράφων που τους είχαν κατατεθεί. Η υπόθεση πάντως θα εκδικαστεί, τον Φεβρουάριο του 2014.

(πηγή: WaltherrWillard από CDemo83)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399