Στέριωσε η προσπάθεια για το σχολείο αλληλεγγύης

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Συμμετέχουν πάνω από 250 μαθητές, 100 εθελοντές, ενώ λειτουργούν 73 τμήματα

Συνεχίζει, όπως διαβάζουμε, με ιδιαίτερη επιτυχία τη λειτουργία του «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ», μια δράση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2014. Ένα αλληλέγγυο απογευματινό σχολείο, που αγκαλιάστηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς.

Σ’ αυτό διδάσκουν και το στηρίζουν 100 εκπαιδευτικοί, φίλοι επιστήμονες και εθελοντές και συμμετέχουν πάνω από 250 μαθητές. Συνολικά λειτουργούν 73 τμήματα με διαφορετικά μαθησιακά αντικείμενα. Κάθε εβδομάδα γίνονται περίπου 600 μαθητο-ώρες διδασκαλίας.

«ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ να βοηθηθούν στη μελέτη των μαθημάτων τους και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τη δημιουργική έκφραση, το χορό, το θεατρικό παιχνίδι, τις ανθρώπινες αξίες, τις κατασκευές, τις ξένες γλώσσες, τη φιλαναγνωσία, το σκάκι, κ.ά. Μπορούν να επιλέξουν και να εγγραφούν σε όποια από τα μαθήματα/δραστηριότητες επιθυμούν. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά δημιουργούν, μαθαίνουν, παίζουν, γελούν!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, ξεκινώντας το δεύτερο δίμηνο λειτουργίας του αλληλέγγυου σχολείου, ανακοινώνει τα μαθήματα σε 35 τμήματα, που μπορούν να γραφτούν και να συμμετέχουν τα παιδιά. Οι εγγραφές θα γίνονται από τους γονείς και τους κηδεμόνες από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 5.15 μ.μ. έως τις 7.45 μ.μ. στη γραμματεία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, όπου γίνονται και τα μαθήματα. Οι εγγραφές ξεκίνησαν από τη Δευτέρα και μέχρι να καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις, που είναι περιορισμένες.

Οι γονείς θα πρέπει να δουν προσεκτικά το πρόγραμμα, τις ώρες και τις ηλικίες και να έρθουν να κάνουν την εγγραφή την αντίστοιχη ημέρα, π.χ. αν κάποιος επιλέξει να παρακολουθεί το παιδί του κάθε Τετάρτη το μάθημα: «ΠΑΙΖΩ.. ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ», θα πρέπει να πάει την Τετάρτη να το γράψει στη γραμματεία και όχι άλλη ημέρα. Θα ακολουθείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (τηλ. επικοινωνίας: 6977210336, 6976390430, 6936470427).

Επίσης, στο απογευματινό «αλληλέγγυο σχολείο» παρέχεται κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς, από εθελοντές – επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 6-8,Πέμπτη 5-6 και πληροφορίες για ραντεβού για άλλη ημέρα στη γραμματεία του αλληλέγγυου Σχολείου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που προσφέρουν και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια, το διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και τη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, που μας παραχώρησε το χώρο του σχολείου».

(πηγή: tharrosnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399