Πάνω από 10.000 Έλληνες εκπαιδευτικοί επιζητούν διορισμό στα κυπριακά σχολεία

Τους δέκα χιλιάδες διακόσιους έφθασαν οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, οι οποίοι επιζητούν διορισμό στα κυπριακά σχολεία. Σύμφωνα με τους καταλόγους διοριστέων για το 2013 , που δημοσιοποίησε προχθές η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) σχεδόν ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται στον κατάλογο, είναι από την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στην Κύπρο, οι διορισμοί γίνονται ακόμη με κατάλογο και όχι με εξετάσεις.

Πριν από πέντε χρόνια οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα στον κατάλογο ήταν οι μισοί.

Με τα φετινά στοιχεία στη δημοτική εκπαίδευση οι δάσκαλοι από την Ελλάδα φθάνουν στο 24%, στην μέση εκπαίδευση οι καθηγητές ανέρχονται στο 26,5%. Μόνο στη μέση τεχνική εκπαίδευση το ποσοστό των εξ Ελλάδος είναι μονοψήφιο (6,5%).

Στους πίνακες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν εγγραφεί 1698 παιδαγωγοί από την Ελλάδα. Στον κατάλογο των δασκάλων 849 ,άλλοι 764 είναι νηπιαγωγοί.

Στη μέση εκπαίδευση η πλειοψηφία των εξ Ελλάδος είναι φιλόλογοι. Πολλοί από τους υποψηφίους εξ Ελλάδος έχουν ειδικότητα τις ξένες γλώσσες. Ιδιαίτερα, στον κατάλογο των Ιταλικών οι εξ Ελλάδος υποψήφιοι φθάνουν το 62% και είναι περισσότεροι από τους Κυπρίους συναδέλφους τους.

(πηγή: agelioforos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399