Συνθήκες τριτοκοσμικές για την μεταφορά των μαθητών στο σχολείο

Αδυνατούν να πάνε σχολείο τα παιδιά στα Κύθηρα!

Εγκλωβισμένοι στα γρανάζια ενός παραλυμένου κράτους βρίσκονται οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κυθήρων, καθώς αδυνατούν να μεταφερθούν στο σχολείο λίγους μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω ακινητοποίησης των λεωφορείων που τους μεταφέρουν.

Οι μαθητές από τις 25 Φεβρουαρίου δεν μεταφέρονται στο σχολείο καθώς οι ιδιοκτήτες των 7 λεωφορείων που μισθώνονται για τη μεταφορά τους (σ.σ δεν υπάρχει συγκοινωνία στο νησί)  σταμάτησαν τα δρομολόγια, αφού σύμφωνα με τον τοπικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, δεν έχουν πληρωθεί από τις αρχές του 2012.

Το Γυμνάσιο Λύκειο-Κυθήρων βρίσκεται στη Χώρα Κυθήρων, στο νότιο άκρο του νησιού δηλαδή και οι μαθητές εδώ και δεκαετίες μεταφέρονται με λεωφορεία που κάνουν περνούν από τον κεντρικό δρόμο του νησιού.

Η ακινητοποίηση των λεωφορείων λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων  ουσιαστικά  καταργεί τη δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και δημιουργεί μια εικόνα εγκατάλειψης για τους κατοίκους του όμορφου νησιού.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, τον Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό και άλλους αρμοδίους ανέφερε: «Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 25/2/13 οι λεωφορειούχοι μεταφορείς των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Κυθήρων διέκοψαν τη μεταφορά των μαθητών λόγω μη πληρωμής των δεδουλευμένων τους από τις αρχές του 2012. Από τα επτά λεωφορεία που κάνουν τις μεταφορές, εκτελεί το δρομολόγιο μόνο ένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μη προσέλευση του μεγαλύτερου αριθμού των μαθητών στο σχολείο και συνεπώς τη σοβαρή δυσλειτουργία του σχολείου. Σαν Σύλλογοι ζητάμε την άμεση λύση του προβλήματος, δηλαδή την άμεση αποκατάσταση των δρομολογίων διότι τυχόν παράτασή της θα δημιουργήσει ανυπολόγιστη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και σοβαρή εκπαιδευτική ζημία στους μαθητές. … Επειδή όπως γνωρίζετε ζούμε σε δυσπρόσιτο και απομακρυσμένο νησί και τα παιδιά μας στερούνται βασικών αγαθών, απαιτούμε να αποκατασταθεί άμεσα η μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία διότι η όλη κατάσταση έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εκπαίδευση των παιδιών μας».

Μετά την παρέμβαση των γονέων επέστρεψαν στις αίθουσες οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου Κυθήρων ύστερα από την προσωρινή λύση που δόθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Διακόπτεται η μεταφορά των μαθητών και στην Κοζάνη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ και  ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Οι Μεταφορείς της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που εκτελούμε το έργο της μεταφοράς των μαθητών της περιοχής μας, ανακοινώνουμε και ενημερώνουμε με βαθιά λύπη μας το επιβατικό κοινό, γονείς και μαθητές, ότι από την Δευτέρα 4/3/2013 πρόκειται να διακόψουμε την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών.

Στην απόφασή μας αυτή εξαναγκαστήκαμε από τη συνεχιζόμενη άρνηση καταβολής των δεδουλευμένων, βεβαιωμένων, υφιστάμενων και τιμολογημένων αμοιβών μας, οι οποίες όχι μόνο δεν αμφισβητούνται, αλλά έχουν βεβαιωθεί ήδη από τις αρμόδιες Αρχές. Η άρνηση αυτή καταβολής εξωθεί όλους εμάς στην οικονομική καταστροφή, διότι πλέον έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο πίστωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλοντας καθημερινά μισθούς, αξία καυσίμων, λειτουργικά έξοδα χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Δυστυχώς όμως πλέον φτάσαμε στο ύστατο σημείο και διακινδυνεύουμε την οικονομική μας επιβίωση με αποκλειστική υπαιτιότητα των αρμόδιων αρχών.

Έχοντας πλήρη γνώση των συνεπειών της απόφασής μας αυτής ζητούμε συγγνώμη από τους γονείς και μαθητές, των οποίων το συμφέρον προτάσσουμε πάντοτε, για όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσει η απόφασή μας αυτή».

Από Τετάρτη 6 Μαρτίου καμία μετακίνηση μαθητών στα σχολεία Καστοριάς από ΚΤΕΛ, Ταξί και αστικά λεωφορεία

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399