Ήρθε και παρήλθε ο σχολικός ψυχολόγος

Ολοκληρώνεται φέτος το πρόγραμμα συστηματικής παρουσίας ψυχολόγου στα ελληνικά σχολεία, το οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2010.0 θεσμός του σχολικού ψυχολόγου, ο οποίος εμφανίστηκε ως κομήτης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αποσύρεται με το τέλος της σχολικής χρονιάς, παρότι σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος.

Συνολικά 90 ψυχολόγοι μετείχαν στα προγράμματα διάρκειας δύο ετών, που πραγματοποιήθηκαν σε 106 σχολεία Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας Και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας και στα οποία φοιτούσαν συνολικά 24.704 μαθητές, όπως ανέφεραν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η επιστημονικά υπεύθυνη του έργου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ Ιωάννα Μπίμ που και η αναπληρώτρια επιστημονικά υπεύθυνη του έργου Σουζάνα Παντελιάδου.

Στόχος του σχολικού ψυχολόγου, που έκανε το ντεμπούτο του στα δημόσια σχολεία, ήταν η πρόληψη των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στο σχολικό περιβάλλον και ιδιαίτερα σε αυτά που φοιτά σημαντικός αριθμός μεταναστών. Μαθητές, γονείς και ψυχολόγοι, συνεργάτες προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή αναγνώριση της πολιτισμικής διαφοράς, λόγω της πολυμορφίας στην εθνική καταγωγή των μαθητών και κατ’ επέκταση η αρμονική συνύπαρξή τους.

Η θετική αποδοχή του προγράμματος, εγείρει αίτημα για τη διερεύνηση από το υπουργείο Παιδείας της δυνατότητας συνέχισής του, επεσήμαναν οι υπεύθυνες του έργου.

(πηγή: Η Ελλάδα αύριο)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399