Χανιά: Δεν άνοιξαν δύο Δημοτικά και έξι Νηπιαγωγεία

Δεν χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς σε δύο Δημοτικά Σχολεία και σε έξι Νηπιαγωγεία των Χανίων.

 

 

Πρόκειται για τα Δημοτικά Σχολεία Ανώπολης και Γαύδου και τα Νηπιαγωγεία : Χώρας Σφακίων, Πλατάνου και Έλους ΚΙσάμου, Ροδοβανίου, Καντάνου και Άση Γωνιάς.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o προιστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων κ.Ηλίας Ποντικάκης, υπάρχουν εκπαιδευτικοί από μετατάξεις ή αποσπάσεις οι οποίοι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να τοποθετηθούν έτσι ώστε «πάση θυσία αυτά τα σχολεία να ανοίξουν αύριο».

Παράλληλα τόνισε πως αρκετά Νηπιαγωγεία των Χανίων θα υπολειτουργήσουν καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις νηπιαγωγών.

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε 40-45 νηπιαγωγούς» τόνισε ο κ.Ποντικάκης, επισημαίνοντας πως ειδικά φέτος εμφανίζεται αυξημένο το «φαινόμενο» των αδειών εκπαιδευτικών με την δικαιολογία των «επαπειλούμενων κυήσεων».

Επίσης – μέχρι τώρα – πρόβλημα υπάρχει και με τα Ειδικά σχολεία, καθώς δεν έχουν ακόμη εγκριθεί οι πιστώσεις Ειδικής Αγωγής, αν και ο κ.Ποντικάκης εξέφρασε την αισιοδοξία πως επειδή τα χρήματα προέρχονται από το ΕΣΠΑ, θα δοθούν αλλά με καθυστέρηση.

(πηγή: flashnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399