Ο Σύλλογος Γονέων για την κατάσταση στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/11/13 και ώρα 7:00 μ.μ., όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κενά τόσο στο πρωινό όσο και στο ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας, μαζευτήκαμε σήμερα Πέμπτη 5/12/13 γονείς και μαθητές έξω από το σχολείο μας τις δύο πρώτες ώρες να δηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας για την συνεχή υποβάθμιση που δεχόμαστε ως σχολείο (π.χ. πέρσι πέρασε ολόκληρη η χρονιά χωρίς να κάνουν τα παιδιά μας ούτε μία ώρα μουσικής) και που ουσιαστικά έγκειται στην μη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Θεωρώντας εμπαιγμό τη στάση των υπευθύνων (Γραφείο Α’βάθμιας Εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας) που ενώ μας έστειλαν δάσκαλο για την κάλυψη των αγγλικών δυο φορές, την πρώτη μας τον ξαναπήραν μετά από μία βδομάδα και την δεύτερη την επόμενη κιόλας ημέρα και για τις 36 ώρες εβδομαδιαίως που χάνονται από την αρχή του σχολικού έτους -έτσι ώστε τα παιδιά μας να δέχονται ελλειπή μόρφωση – οδηγηθήκαμε σε αυτή την κινητοποίηση με παράλληλη μετάβαση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του συλλόγου μας στο Γραφείο Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης ,το οποίο ήταν ήδη ενημερωμένο από τον διευθυντή του σχολείου μας, για να απαιτήσουμε την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μας.

Δυστυχώς η Κα Ψαρρά, μας ενημέρωσαν ότι βρισκόταν σε άδεια ενώ η αντικαταστάτρια της Κα Μανή θα ερχόταν στο γραφείο της μετά από ένα δίωρο. Έτσι πρωτοκολλήσαμε το ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης και όταν επιστρέψαμε αποφασίσαμε με τους παρευρισκόμενους γονείς να προχωρήσουμε στην κλιμάκωση των αγώνων μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Μπακούλας                         Άννα Βεντούρα

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399