«Βαρβαρότητα τα παιδιά να τρώνε σκουπίδια»

Με αφορμή τα κρούσματα διανομής σάπιων φρούτων σε σχολεία της Χαλκίδας και του Αγρινίου, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Το λέμε πολύ καθαρά: Δεν είμαστε επαίτες ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας. Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μόχθο μας. Τον 21ο αιώνα είναι βαρβαρότητα μικρά παιδιά να τρώνε σκουπίδια ή να υποσιτίζονται

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι απαιτεί «πλήρη και επιστημονικά ελεγμένη σίτιση, για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους, από τις κρατικές υποδομές, χωρίς την εμπλοκή εταιρειών και ΜΚΟ. Είναι ρεαλιστικό, είναι άμεση ανάγκη».

«Η ΑΣΓΜΕ καλεί τους φορείς των γονιών, τους εκπαιδευτικούς και το λαϊκό κίνημα να γίνουν ασπίδα προστασίας των παιδιών μας και να δηλώσουν με σειρά πρωτοβουλιών – σε κάθε πόλη – την αντίθεσή τους στην εκμετάλλευση της φτώχειας και του υποσιτισμού» σημειώνεται.

(πηγή: nooz.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399