Μειώνονται οι θέσεις στην ενισχυτική διδασκαλία

Το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα

Θα μειωθούν οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς στην ενισχυτική διδασκαλία από 1.700 σε περίπου 1.400. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στη μείωση των Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην περιφέρεια Αττικής η μείωση στους εκπαιδευτικούς πιθανόν να ανέρχεται στα περίπου 80 άτομα. Από τους 400-450 θα μειωθούν οι απασχολούμενοι εκπαιδευτικοί στους περίπου 320-370. Μείωση θα υπάρξει στον αριθμό των προσληφθέντων και σε άλλες διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολλών αδιόριστων εκπαιδευτικών ιδίως στις ειδικότητες φιλολόγων και μαθηματικών, όπου φέτος οι προσλήψεις αναπληρωτών έχουν μειωθεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί να είναι άνεργοι. Επίσης ΕΛΜΕ σε Κεφαλληνία και Λέσβο έχουν ζητήσει την άμεση έναρξη του προγράμματος.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399