Δημιουργοί ταινίας μικρού μήκους, ενάντια στη βία, μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλικαρνασσού

Η ταινία με τίτλο «Γιατί…» συμμετέχει σε πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, καθώς και σε ευρωπαϊκό φεστιβάλ

Οι μαθητές του ΣΤ 2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Αλικαρνασσού, μέσα από μια άκρως παιδαγωγική και δημιουργική δραστηριότητα, παραδίδουν μαθήματα ενσυναίσθησης και χαμηλής αντοχής σε κάθε μορφής βίας.

Με τη βοήθεια της δασκάλας τους, της κ. Μαρίας Μελεσσανάκη και την υποστήριξη σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τις προεκτάσεις της βίας που ξεκινά στο σχολικό περιβάλλον.

Η ταινία με τίτλο «Γιατί…» πρόκειται να συμμετάσχει σε πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους αλλά και σε ευρωπαϊκό φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στην Ιταλία.

Λίγα λόγια για την ταινία

«Ο Χανς ένας μαθητής 12 ετών μεγαλωμένος στην Γερμανία έρχεται στην Ελλάδα να ζήσει, όταν ο ελληνικής καταγωγής πατέρας του αναλαμβάνει το στήσιμο μεγάλης Γερμανικής εταιρίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έρχεται με την μητέρα του, ( Γερμανίδα με πολύ μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα), στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού για να κάνει την εγγραφή του… κι εκεί άρχισαν όλα!»

Η ταινία μικρού μήκους «Γιατί..» προσπαθεί να στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και σεβασμού στα παιδιά εκείνα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση από άλλα παιδιά του σχολικού τους περιβάλλοντος. Δεν είναι δίκαιο να κρίνεις τον άλλον από την εξωτερική του εμφάνιση, την εθνικότητα, την θρησκεία, ή το χρώμα του και να μην του δίνεις την ευκαιρία να σου δείξει ποιος πραγματικά είναι. Η ενσυναίσθηση είναι μια δεξιότητα που πρέπει να καλλιεργείται στους ανθρώπους από νωρίς… Γιατί μόνο αν μπεις στην θέση του άλλου θα τον καταλάβεις και θα τον κάνεις φίλο σου!

Επίσημη παρουσίαση

Η επίσημη παρουσίαση της ταινίας θα γίνει στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού την ημέρα που είναι αφιερωμένη στην σχολική βία (Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 9.00 το πρωί) από τον Διευθυντή του Σχολείου Γιάννη Μιχελάκη. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν, εκπρόσωπος του Δήμου, η σχολική σύμβουλος κυρία Μαρία Δρακάκη, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου κος Γιώργος Μαρκατάτος, ο υπεύθυνος σε θέματα σχολικού εκφοβισμού κος Μεντζίνης, η κα Βασιλική Μαντούλκα υπεύθυνη του γραφείου πληροφόρησης της Ε.Ε. της περιφέρειας Κρήτης, και οι μαθητές της ΣΤ τάξης με τους γονείς τους.

Οι διαγωνισμοί

Αξίζει να πούμε πως η ταινία συμμετέχει στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία», που γίνεται υπό την αιγίδα της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης, της Ελληνικής Ραδιοφωνικής Τηλεόρασης, του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Δ/νση Ραδιοτηλεόρασης.

Και στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους on-air festival που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Southern Education Center Environment and the City of Sorrento, with the auspices of the School Office Campania Regional and eTwinning Campania

Συντελεστές

1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού Ηράκλειο Κρήτης!

Τάξη ΣΤ΄2

Υπεύθυνη δασκάλα Μαρία Μελεσσανάκη

Quest star: Οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Καραβόλια, Πόπη Παπαδήμου, Τάσος Παπαδάκης.

(πηγή: irakliolive.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399