Στο Πέραμα δεν έχουν ούτε κιμωλίες

Γράφει η Διαλεκτή Αγγελή

Ελλείψεις σε κιμωλίες και φωτοτυπικό χαρτί, απλήρωτοι λογαριασμοί και αναγκαίες επισκευές που δεν έχουν γίνει και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, συνθέτουν τη ζοφερή εικόνα των σχολείων στην περιοχή του Περάματος.

Συγκεκριμένα, ο δήμος οφείλει τρεις δόσεις λειτουργικών δαπανών που ξεπερνούν συνολικά το ύψος των 180.000 ευρώ, καθώς και 15.000 ευρώ επιπλέον, τα οποία πρόσφατα μπήκαν στο ταμείο του δήμου ως έκτακτη επιχορήγηση για θέρμανση. Παρ’ όλα αυτά, καμία διαδικασία εκταμίευσης των χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής. «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Τα χρέη έχουν συσσωρευτεί και τα σχολεία μπαίνουν συνεχώς μέσα. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι γονείς και οι διευθυντές να πληρώνουν από την τσέπη τους τυχόν επισκευές ή επείγουσες ανάγκες σε αναλώσιμα υλικά», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Σταύρος Καλλώνης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Περάματος, οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν, κατόπιν πιέσεων, να γίνει -τυπικά- η διανομή μιας εκ των οφειλόμενων δόσεων. Συγκεκριμένα πρόκειται για την 1η δόση του 2014, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμούν η 3η δόση του 2012 και η 3η δόση του 2013. Ωστόσο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών δεν σταμάτησε σε αυτή τη διαμαρτυρία, και προχώρησε χθες σε νέα κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Περάματος αυτή τη φορά. Η προσπάθεια απέβη άκαρπη όμως, καθώς δεν κατάφεραν να συναντηθούν με κάποιον υπεύθυνο. «Μας αγνόησαν και έφυγαν χωρίς να μας δεχτούν», μας λέει ο κ. Καλλώνης.

Το ζήτημα με τις μη καταβληθείσες δόσεις συνεχίζεται καταπώς φαίνεται επ’ άπειρον, καθώς κάθε φορά που λήγει η θητεία ενός δημάρχου, «μας αφήνει φέσι τις δόσεις», όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καλλώνης, ενώ ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών επιρρίπτει ξεκάθαρα την ευθύνη για την αδυναμία απόδοσης έστω και αυτών των ελάχιστων χρημάτων στην κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον δήμαρχο της περιοχής, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό.

(πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399