ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΕ: Προσλήψεις αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη

Δεν καλύπτονται οι ανάγκες των μαθητών και ταλαιπωρούνται τόσο αυτοί όσο και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Επιστολή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με αποδέκτες τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον Υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δεμερτζόπουλο και κοινοποίηση στους συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους και παρά την ύπαρξη χιλιάδων αιτημάτων (πάνω από 4.000 για Π.Ε. και Δ.Ε. ενώ υπάρχουν μόνο 1.500 πιστώσεις) για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πραγματοποιήσει καμία πρόσληψη.

Κι ενώ επικρατεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, το ΥΠΑΙΘ «παγώνει» τη διαδικασία, δίνοντας αναβολή για τις 20 Οκτωβρίου και μετά με το πρόσχημα ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στις προσλήψεις των δασκάλων όπου δε βρέθηκαν ΠΕ71 και θα έπρεπε να «τρέξει» το πληροφορικό σύστημα για την αναζήτηση ΠΕ 70.50.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτό το χρονικό σημείο και ακόμα δεν καλύπτονται οι ανάγκες των μαθητών.

Είναι, όμως, απαράδεκτο το ότι ενώ το Υπουργείο θα μπορούσε να προχωρήσει στην πρόσληψη 160 νηπιαγωγών, όπου δεν παρουσιάστηκε ανάλογο πρόβλημα, ανέβαλε συνολικά τις προσλήψεις. Η πρόσληψη νηπιαγωγών μπορεί και επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί τώρα. 

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα τερματίζοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται οι μαθητές κι οι οικογένειές τους και την αδικία που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί  που παραμένουν άνεργοι τη στιγμή που οι ανάγκες της εκπαίδευσης είναι τεράστιες.

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399